Esfera

  • Cuina i Salut

    Taller d'arrossos a Milar Paloma Turu

    Arròs de xipironsIngredients400 g d’arròs6 dents d’allJulivert1l aigua o brou 2 llaunes de calamar en tintaOli i salElaboració1.     Tallem l’all a brunoise i el passem per la paella que no es cremi.2.     Afegim l’arròs, una mica de sal i el rossegem.3.     Ajuntem les dues llaunes i remenem bé.4.     Afegim l’aigua i ho deixem 18 minuts justos.5.     Quan faltin 5 minuts incorporem el julivert tallat ben petit.6.     Apaguem i deixem reposar uns 5 minuts.Arròs verd amb bacallàIngredients1 ceba1 dent d’all300 g de bacallà dessalatJulivertAlfàbregaOrenga secSal, pebre i oli2 carxofes300 g d’arròs 1 l de brou de verdures o pollastre1 vaset de vi blancElaboració1.     Tallem la ceba a juliana i la potxem una mica.2.     Quan estigui feta afegim l’all tallat petit.3.     Incorporem la carxofa tallada petita i seguidament l’arròs.4.     Agafem el julivert, l’alfàbrega i l’orenga i el triturem amb un got d’aigua, sal i pebre.5.     Incorporem la barreja a la paella juntament la resta d’aigua i ho deixem 12 minuts. 6.     Passat aquest temps afegim el bacallà i ho deixem 6 minuts més.7.     Tanquem el foc i ho deixem reposar.  8.     Opcional: hi podem afegir virutes de parmesà.Arròs amb carbassa i olives negresIngredients300 g d’arròs¼ kg de carbassa a trossos100 g d’olives negres aragoneses2 allsBranquetes de julivert1 llauna d’anxoves del Cantàbric1 ceba1 cull de nyora o pebre vermell1 l aigua o brou1 vaset de vi blanc o ratafiaOli i salElaboració1.      Tallem la ceba a brunoise i la potxem una mica2.      Afegim 1 all i ho deixem una estona.3.      Incorporem l’arròs4.      En un got d’aigua o brou hi posem les anxoves el julivert, l’all, la sal i el pebre i una cullerada d’oli i ho triturem.5.      Afegim la barreja a la paella, ho remenem bé i després la resta d’aigua i ho deixem bullir.6.      Quan porti 10 minuts afegim les olives negres senceres.7.      Ho deixem 8 minuts més.Rissotto de bolets i foieIngredients300 g d’arròs2 dents d’all20 g de ceps secs100 g de barreja de bolets1 ceba20 g de mantega20 g de crema de llet150 g de Foie o micuitOli, sal i pebreElaboració1.     Tallem la ceba a juliana i la potxem.2.     Afegim l’all i ho deixem una estona.3.     Incorporem els bolets amb els ceps ja hidratats.4.     En un pot escalfem la mantega, la crema de llet i el foie i ho reservem5.     Afegim l’arròs i el brou a la cassola i ho anem bellugant amb la mateixa cassola durant 12 minuts. 6.     Afegim la barreja del foie i ho deixem 5 minuts més.

    Anar al blog