Esfera

  • Hort Serratosa

    Tardor

    La tardor ja ha tret el cap i ens va mostrant, gradualment i amb benevolència: els dies s'escurcen, baixen les temperatures... que s'apropa l'hivern. Hem aparcat els estris de platja i reprès rutines. L'estiu ens porta cap enfora, i la tardor cap endintre. Ve una època d'introspecció, de cloure'ns, com ho farà la terra sota el glaç, potser per reparar-nos, per tornar a esclatar, com ella, plens de vida.Comencem la cistella de tardor. També variada, sempre hi insistim. Malgrat ens anem acomiadant de les varietats d'estiu, arriben noves verdures i hortalisses que responen als requeriments del nostre cos davant del clima.A la cistella d'aquesta setmana hi trobareu...Enciam Ceba seca recaTomàquets amanir/ tomàquets de sucar (qui tingui preferència que ho digui)Carbassó/porros (qui tingui preferència que ho digui)Pebrots verds i grocsManat de ravenetsPatata kennebecExcedents (podeu canviar un màxim de dues de les hortalisses anteriors per alguna d'aquestes o demanar més quantitat d'alguna altra): patata vermella, patata buffet, remolatxa, pastanaga, julivert, api i  ceba de Figueres.I, com sempre, fruita, pa, ous, mel, melmelades i la nostra crema.Avui us proposem uns postres fàcils i bons a base de magranaLa magrana destaca perquè conté molta aigua (més del 80%) i és baixa en sucres (només 31,8 Kcal per 100 grams). A més, té moltes vitamines i substàncies antioxidants fins al punt que la podem considerar una mena de superfruita.Per desgranar-la. Feu un tall d’un centímetre de fons, aproximadament, al voltant de tota la magrana, però no acabeu de partir-la per la meitat. Fent força amb les mans, desenganxeu una meitat de l’altra. Enlloc de treure granet per granet, colpegeu cada meitat amb el mànec del ganivet o un altre estri de cuina, fent que els grans caiguin sols.Macereu els gran de magrana durant unes hores, a la nevera amb:Suc de llimona i sucre, osuc de taronja i sucre, ovi blanc, sucre i un rajolí de vinagre, ovi moscatell i sucre.El resultat és boníssim i d’alt valor nutritiu. Bon profit i fins la propera!   

    Anar al blog

  • HORT VIU Agricultura Ecològica

    Tardor

    La tardor ja ha tret el cap i ens va mostrant, gradualment i amb benevolència: els dies s'escurcen, baixen les temperatures... que s'apropa l'hivern. Hem aparcat els estris de platja i reprès rutines. L'estiu ens porta cap enfora, i la tardor cap endintre. Ve una època d'introspecció, de cloure'ns, com ho farà la terra sota el glaç, potser per reparar-nos, per tornar a esclatar, com ella, plens de vida.Comencem la cistella de tardor. També variada, sempre hi insistim. Malgrat ens anem acomiadant de les varietats d'estiu, arriben noves verdures i hortalisses que responen als requeriments del nostre cos davant del clima.A la cistella d'aquesta setmana hi trobareu...Enciam Ceba seca recaTomàquets amanir/ tomàquets de sucar (qui tingui preferència que ho digui)Carbassó/porros (qui tingui preferència que ho digui)Pebrots verds i grocsManat de ravenetsPatata kennebecExcedents (podeu canviar un màxim de dues de les hortalisses anteriors per alguna d'aquestes o demanar més quantitat d'alguna altra): patata vermella, patata buffet, remolatxa, pastanaga, julivert, api i  ceba de Figueres.I, com sempre, fruita, pa, ous, mel, melmelades i la nostra crema.Avui us proposem uns postres fàcils i bons a base de magranaLa magrana destaca perquè conté molta aigua (més del 80%) i és baixa en sucres (només 31,8 Kcal per 100 grams). A més, té moltes vitamines i substàncies antioxidants fins al punt que la podem considerar una mena de superfruita.Per desgranar-la. Feu un tall d’un centímetre de fons, aproximadament, al voltant de tota la magrana, però no acabeu de partir-la per la meitat. Fent força amb les mans, desenganxeu una meitat de l’altra. Enlloc de treure granet per granet, colpegeu cada meitat amb el mànec del ganivet o un altre estri de cuina, fent que els grans caiguin sols.Macereu els gran de magrana durant unes hores, a la nevera amb:Suc de llimona i sucre, osuc de taronja i sucre, ovi blanc, sucre i un rajolí de vinagre, ovi moscatell i sucre.El resultat és boníssim i d’alt valor nutritiu. Bon profit i fins la propera!   

    Anar al blog