Esbrollar les tomaqueres

Una de les tasques de les tomaqueres consisteix en treure els fills o esbrotllar la planta, deixant dos o tres branques encarregades de donar els fruits. A mesura que recollim els tomàquets permetem nous fills que segueixin creixent, fins que el rendiment de la planta ja no ens sembli oportuno9, mesos després.

Per fills comprenem els tombs que surten sobre les branques de fulles al voltant a la tija, que si es deixen créixer en llibertat formaran una nova planta amb flors que es converteixen en tomàquets. La nostra tasca consisteix a concentrar els esforços de la planta en dues o tres branques per aconseguir tomàquets més grans.

Aquesta lògica és possible aplicar-la a moltes solanàcies com el tomàquet, l'albergínia, etc. És una espècie de "poda en verd" que també es practica amb les parres en brotar. Cal tenir prudència i estudiar si les nostres accions milloren (o no) la planta, per al que recomano deixar alguna sense tocar o coses així per comprendre realment el que fem sobre la planta.