HorticulturaEsfera


Dimecres, 1.11.2017 12:14h Sota el Sol

METGIA VEGETAL: L’ALQUÍMIA DE L’AIXADA (I)

Beuratges, potatges, pocions, herbades, potingues, remeis, ferments, infusions, fermentats, lixiviats, efervescències, homogeneïtzats, escurats, filtrats, vaporats, preparats, ruixims, decoccions, bulliments, escaldufats, macerats, purins, brusquines, fumigats, detergits, mesclaments, commixtions, composicions, mescladisses, (…) D’entre tot el reguitzell de petits oficis que componen l’ofici major de l’horticultor, us en destaco un que mica en mica m’ha anat captivant.
Anar al blog

Diumenge, 15.10.2017 22:02h Agricultura periurbana

Passejada per les vinyes de Tiana

Avui com a membre d'Aloc m'ha tocat de fer de guia de la passejada per les vinyes de Tiana que organitzen conjuntament el Parc de la Serralada de Marina i l'Ajuntament de Tiana.En aquestes visites que organitza el parc s'intenta donar a conèixer el Parc, el seus valors botànics, faunístics, geològics i paisatgístics.A mi com a enginyer agrònom i com a persona que fa recerca sobre agricultura periurbana ( recerca I i recerca II) aquestes visites les trobo molts profitoses per transmetre als ciutadans els valors que té l'agricultura en general i concretament en els espais periurbans.
Anar al blog

Dissabte, 14.10.2017 19:18h Agricultura de Catalunya

El debat sobre qui construeix l’espai rural i “El col·legi 5”


Anar al blog

Dissabte, 7.10.2017 20:08h Agricultura periurbana

Business models in urban farming: Comparative analysis of case studies from Italy, Spain, and Germany

A new paper about Urban Agriculture has been published.This paper has been written by Bernd Pölling, Maria José Padros, Bianca Maria Torquati, Giulia Giachhè, Fiara Paffarini, Oscar Alfranca, Wolf Lorleberg and me.The “Urban Agriculture Europe” EU COST-Action (2012-2016) has shown that the complexity of urban agriculture (UA) is hardly compressible into classic business management models and has proposed new management models, such as the Business Model Canvas (BMC).
Anar al blog

Dijous, 5.10.2017 20:56h L'Hortet del Forat

::: APLEC AGRICULTURA URBANA ::::

Aplec per promoure l'Agricultura Urbana! L'any passat en vam acollir una part de les activitats. Consulteu la programació de tallers, xerrades, visites, bicicletades, etc. del 23 al 28 d'octubrehttp://www.agriculturaurbana.cat/programa/ El RAI i ECOCONCERN dinamitzaran la sessió:Huertos Urbanos: tod@s a cultivar pero nadie a gestionar, el caso de Andalucía   Dimarts 24 octubre 19:30h  al carrer Carders, 12, principal.
Anar al blog

Dissabte, 30.9.2017 07:50h Agricultura de Catalunya

ppt.breus (15) - Referèndum 1-Oct


Anar al blog

Dilluns, 25.9.2017 12:53h Agricultura periurbana

Preparando el Jardí de les Ciències para el Otoño

El pasado domingo preparamos el Jardín de les Ciències del Parque de Can Solei y Ca l'Arnús de Badalona para el otoño.Actividad en el Jardí de les Ciències. Foto: F. Carceller.Es cierto que este año el calendario nos ha programado la actividad el segundo día de otoño, lo que ha dificultado las especies a plantar. Aún en las huertas cerca de Badalona encontramos cultivos de verano como son el tomate, las judías, pimientos .
Anar al blog

Dijous, 21.9.2017 21:43h Agricultura de Catalunya

Descens del 20%. La collita menys dolenta


Anar al blog

Divendres, 8.9.2017 12:32h El blog de l'hort

Adéu al blog de l'hort...

El dia 7 de setembre del 2.011 amb l'entrada "Benvinguts a l'hort" va néixer aquest blog amb l'objectiu de mostrar-vos la feina feta pels nens i nenes de l'Escola Sant Jordi en les sessions d'hort. La fotografia que acompanya al comiat del blog és la que vaig penjar a la primera entrada, mostrant les nostres tomates cherry. Després de sis cursos la d'avui és l'última entrada que sortirà publicada al blog de l'Hort.
Anar al blog

Dijous, 7.9.2017 10:28h Custòdia agrària a l'Empordà

Jornada tècnica: Conservació dels Prats de dall: estudis i experiències en el maneig a Catalunya.

Els prats de dall són hàbitats seminaturals de gran riquesa florística i amb una elevada fauna insectívora associada. Són uns prats que són objecte de maneig permanent per garantir-ne la seva conservació. Aquesta jornada pretén ser un recull d’estudis i experiències de gestió que s’han desenvolupat a diferents indrets de Catalunya per ampliar el coneixement de la seva importància ecològica i conservació.
Anar al blog

Dimecres, 6.9.2017 08:35h Agricultura periurbana

Mel a les ciutats

Avui he rebut un mail que al principi no he entès (esta en alemany). Parla de l'or i sortien imatges d'unes abelles i de mel. He pensat segur que relaciona el color daurat de segons quines mels amb el color de l'or. He seguit llegit fins que he entès Prater, un conegut parc públic de la ciutat de Viena (Àustria). Aleshores he fet servir el traductor google per confirmar el que començava a sospitar.
Anar al blog

Dissabte, 2.9.2017 11:59h L'hort d'en Pollet

Broquetes de pollastre i carabassó amb llimona i romaní ! Healthy Food !

La part del pollastre que faig servir és la cuixa sense os. Podeu usar també la pit de pollastre.En primer lloc, una mitja hora abans, tallem el pollastre en tires i el marinem amb el suc d'una llimona, la pell de la llimona ratllada, una mica d'oi, pebre i les fulles de romaní, si pot ser fresc però si no, doncs sec.Quant anem ja a cuinar el plat, pre-escalfem el forn, dalt i baix a uns 250º.
Anar al blog

<1...34567...262>


Envia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3137 articles totals