Horticultura



Esfera


Divendres, 8.9.2017 12:32h El blog de l'hort

Adéu al blog de l'hort...

El dia 7 de setembre del 2.011 amb l'entrada "Benvinguts a l'hort" va néixer aquest blog amb l'objectiu de mostrar-vos la feina feta pels nens i nenes de l'Escola Sant Jordi en les sessions d'hort. La fotografia que acompanya al comiat del blog és la que vaig penjar a la primera entrada, mostrant les nostres tomates cherry. Després de sis cursos la d'avui és l'última entrada que sortirà publicada al blog de l'Hort.
Anar al blog

Dijous, 7.9.2017 10:28h Custòdia agrària a l'Empordà

Jornada tècnica: Conservació dels Prats de dall: estudis i experiències en el maneig a Catalunya.

Els prats de dall són hàbitats seminaturals de gran riquesa florística i amb una elevada fauna insectívora associada. Són uns prats que són objecte de maneig permanent per garantir-ne la seva conservació. Aquesta jornada pretén ser un recull d’estudis i experiències de gestió que s’han desenvolupat a diferents indrets de Catalunya per ampliar el coneixement de la seva importància ecològica i conservació.
Anar al blog

Dimecres, 6.9.2017 08:35h Agricultura periurbana

Mel a les ciutats

Avui he rebut un mail que al principi no he entès (esta en alemany). Parla de l'or i sortien imatges d'unes abelles i de mel. He pensat segur que relaciona el color daurat de segons quines mels amb el color de l'or. He seguit llegit fins que he entès Prater, un conegut parc públic de la ciutat de Viena (Àustria). Aleshores he fet servir el traductor google per confirmar el que començava a sospitar.
Anar al blog

Dissabte, 2.9.2017 11:59h L'hort d'en Pollet

Broquetes de pollastre i carabassó amb llimona i romaní ! Healthy Food !

La part del pollastre que faig servir és la cuixa sense os. Podeu usar també la pit de pollastre.En primer lloc, una mitja hora abans, tallem el pollastre en tires i el marinem amb el suc d'una llimona, la pell de la llimona ratllada, una mica d'oi, pebre i les fulles de romaní, si pot ser fresc però si no, doncs sec.Quant anem ja a cuinar el plat, pre-escalfem el forn, dalt i baix a uns 250º.
Anar al blog

Divendres, 1.9.2017 10:49h L'hort d'en Pollet

Gazpatxo de melò, poma i tomàquet !

Torno a publicar perquè la foto/recepta estava equivocada !Seguim amb receptes fresquetes, cuina sana i healthy food !Triturem en una batedora americana melò ( podem barrejar diferents tipus), juntament amb 1 poma, en el meu cas, varietat golden, 4 tomàquets ben madurs, una mica de sal i pebre negre. Deixem refredar.Ho podeu acompanyar amb entrebancs de pernil, o una canelle de formatge fresc de manera que es converteixi en plat únic o un sopar lleuger.
Anar al blog

Dijous, 31.8.2017 13:30h L'hort d'en Pollet

Amanida de ruca, poma, vedella i salsa de cúrcuma

Aquesta recepta la podeu fer amb filet de vedella, bistec o aprofitant vedella d'una altra recepta, per exemple, jo he aprofitat roast beef d'un altre dia !Prepareu la salsa de cúrcuma amb un iogurt desnatat, una culleradeta de cúrcuma en pols i una culleredeta de mel. De fet, les proporcions són una mica al vostre gust.Saltegeu en una paella la vedella tallada a tires. Salpebreu. Netegeu la ruca i disposeu en un plat, a sobre, poma tallada en bastonets, jo en el meu cas, golden.
Anar al blog

Divendres, 25.8.2017 11:35h El meu hort

Tomàquet - Tomate

Aquest any a l'hort m'ha crescut un tomàquet molt original. No l'he pessat, però es pot aprecià la seva dimensió. El què el carecteritza és la forma que té, semblen molts tomàquets junts.   
Anar al blog

Dijous, 24.8.2017 12:38h L'hort d'en Pollet

Poke Bowl

Si segueix de prop la llista de trendy foods , probablement haureu escoltat o menjat un Poke Bowl a hores d'ara . Aquest plat hawaià està arrasant arreu, sobre tot a Califòrnia , bojos pel menjar healthy !La bona notícia és que és increïblement fàcil de fer a casa, tant pel temps que necessitareu com per obtenir els ingredients. No cal doncs, que voleu fins Hawaii per provar-lo !POKE vol dir alguna cosa com tallat en llengua hawaiana ! Es tracta de quadrats de peix, salmó, tonyina, o pop en soia i sèsam, acompanyat d'una base d'arrós i acompanyat de verdures crues o no i muntant bols molt colorits ! Es tracta de muntar en un bol bonic d'aliments colorits! Es pot fer servir com a tapa, com a entrant o amanida o com en el meu cas , com a plat únicPassos per fer un POKE BOWL:Aquest porta una base d'arròs salvatge, edamame, wakame, salmó marinat en soia i sèsam, pastanaga, raves, alvocat i ceba tendra.
Anar al blog

Dijous, 24.8.2017 09:07h Agricultura de Catalunya

Una reflexió d'estiu


Anar al blog

Dimecres, 23.8.2017 12:30h L'hort d'en Pollet

Gazpatxo de sindría i tomàquet !

La faig una mica a ull, la idea és que la proporció de tomata superi la de síndria, 2/3 de tomata més o menys.Ho podeu acompanyar amb entrebancs de pernil, o una canelle de formatge fresc de manera que es converteixi en plat únic o un sopar lleuger. Jo no pelo la tomata, però ho podeu fer !Ingredients: 600 gr de tomata madura, 300 de síndria, una mica de sal,, pebre, 1 cullerada d'oli i herbes aromàtiques.
Anar al blog

Dilluns, 21.8.2017 11:59h L'hort d'en Pollet

Sashimi de tonyina i salmó amb tartar de tomàquet Rosa de Barbastro

Doncs més ràpid i deliciós, crec que no és possible i sobretot ben fit !En primer lloc, congelarem 48 hores els tacos de tonyina i salmó per evitar els anisakis.Quan vulguem preparar la recepta, trèiem els troços de salmó i tonyina una hora abansAnem tallant a contrafibra i els deixem marinar en dos bols o plats diferents. La marinada consisteix en 1 cullerada de sake, 1 cullerada de mirin, gingebre ratllat, 3 cullerades de soia baixa en sal.
Anar al blog

Dimarts, 8.8.2017 21:27h Agricultura de Catalunya

No m’ho van explicar mai, per què?


Anar al blog

<1...34567...261>


Envia el teu blog

Envia el teu blog



Estadístiques
56 blogs donats d'alta
3129 articles totals