HorticulturaEsfera


Dilluns, 9.11.2015 17:02h El nostre hortet

COMENÇA LA COLLITA!

Ja fa un mes que vam plantar els planters a les taules de cultiu de la terrasseta (enciams, cols, bròquils, cebes, porros...). Els Toomais els van anar a comprar als pagesos del mercat i, després de regar cada dia i amb l'ajuda d'un bon sol gairebé de primavera...., ja podem començar a collir les primeres verdures i hortalisses!Hem collit fulles de bledes i també uns quants enciams que hem sortejat entre tota la classe.
Anar al blog

Dijous, 24.9.2015 16:42h El nostre hortet

COMENCEM UN NOU CURS A L'HORT DE LA TERRASSA

Comença el curs 2015-16 i cal iniciar les feines a l'hort de l'escola.Durant l'estiu ningú l'ha regat i, al tornar a l'escola, hem vist que algunes plantes estaven força pansides o mortes.Rikkis i Toomais ens hem arremangat les mànigues i hem començat a treballar:- Hem netejat les dues taules de cultiu i les jardineres.- Hem remenat la terra i l'hem deixat a punt.- Hem anat al mercat a comprar planters.
Anar al blog

Divendres, 6.3.2015 15:34h El nostre hortet

Avui, collim COLIFLORS!!!

Ja som al març i el nostre hortet segueix creixen i creixent...En una de les taules de cultiu teníem coliflors plantades. Ja fa mesos que les reguem i en tenim cura. Avui, per fi, ha arribat el dia més esperat: A collir-les!!!!Els afortunats se les podran endur a casa i cuinar un deliciós plat! Ja ens explicaran el resutat! Bon profit!
Anar al blog

Dimecres, 4.2.2015 15:30h El nostre hortet

LA NEU AL NOSTRE HORTET!

Avui ha nevat i així ha quedat el nostre hortet!!!!! Mireu!!!!
Anar al blog

Dimecres, 4.2.2015 15:24h El nostre hortet

LA COL DEL PATUFET

Ja fa uns mesos que reguem les cols al nostre hortet. La setmana passada vam decidir que una d'elles ja era força gran, la vam collir i la vam portar a la classe dels Patufets.Ells coneixen molt bé la història del petit Patufet, que es va amagar sota la Col!!!!Els hi vam regalar perquè la puguessin observar, dibuixar...
Anar al blog

Dimecres, 4.2.2015 15:15h El nostre hortet

LES COLIFLORS HAN BROTAT

Aquesta setmana hem sortit a l'hort i hem descobert que les coloflors han brotat! Els encarregats de regar cada matí ens han avisat de la troballa i hem anat a observar-ho!Hem separat les fulles verdes i, al centre, hem vist la blanca coliflor. Encara és petita, esperarem que creixi més.I en tenim 4 plantes!!!!!!
Anar al blog

Divendres, 17.10.2014 15:40h El nostre hortet

LES VERDURES I HORTALISSES VAN CREIXENT...

Cada setmana els Rikkis i els Toomais sortim a la terrassa i observem els canvis que hi ha al nostre hortet.Aquesta setmana hem observat que les verdures i hortalisses estan creixent molt!Els espinacs cada dia tenen les fulles més grosses i arrodonides, les maduixeres encara fan alguna maduixa i els enciams i escaroles no paren de créixer.
Anar al blog

Divendres, 26.9.2014 10:43h El nostre hortet

ENGEGUEM EL CURS 2014-15

Comencem un nou curs amb una novetat al nostre hortet!Aquest any tenim dues taules de cultiu i podrem plantar, sembrar i fer créixer moltes més verdures i hortalisses.Durant l'estiu alguns nens i nenes de Rikkis han tingut les jardineres de les maduixeres a casa, les han regat i les han retornat el primer dia de curs. Encara surten algunes maduixes!Les taules de cultiu no tenen cap verdura i el Valentí, que té un gran hort a Cal Barrusca, ens ha ajudat a fer una barreja amb la terra i fibra de coco.
Anar al blog

Dimarts, 10.12.2013 10:29h El nostre hortet

PLANTEM NOVES MADUIXERES

Els Rikkis i els Toomais hem après com creixen les maduixeres a través del conte: LA MADUIXA, EDEBÉ, COL·LECCIÓ CICLES VITALS.L'àvia de la Margot, la senyoreta Lumi,
Anar al blog

Dilluns, 2.12.2013 21:40h El nostre hortet

FRASES FETES DE L'HORT

Els Toomais hem fet una activitat de frases fetes relacionades amb verdures i hortalisses de l'hort. Les hem après, hem conegut el seu significat i també n'hem fet un mural.Algunes de les frases són:- Ser una bleda.
Anar al blog

Dijous, 14.11.2013 10:37h El nostre hortet

ESTRIS I EINES

Aquesta setmana els Rikkis hem fet un treball per conèixer tots els estris i eines que tenim a l'hort.Primer
Anar al blog

Dimecres, 23.10.2013 12:09h El nostre hortet

POSEM CARTELLS AMB EL NOM DE LES VERDURES

Aquesta setmana els Rikkis i els Toomais hem sortit a observar l'hort. Totes les verdures i hortalisses que hem plantat van creixent mica en mica.Avui hem escrit en uns cartells tots els noms de les verdures, hortalisses i plantes aromàtiques que hi tenim. Després els hem clavat al costat de cadascuna per recordar tots els noms.
Anar al blogEnvia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3137 articles totals