HorticulturaEsfera


Divendres, 25.8.2017 11:35h El meu hort

Tomàquet - Tomate

Aquest any a l'hort m'ha crescut un tomàquet molt original. No l'he pessat, però es pot aprecià la seva dimensió. El què el carecteritza és la forma que té, semblen molts tomàquets junts.   
Anar al blog

Divendres, 28.7.2017 22:58h El meu hort

Homenatge a Rafelin

Avui he ratificat les meves sospites. L’amic Rafelin, aquest xicot alegre, que per l’afició als horts i als blocs, vaig conèixer, tot i les seves ganes de viure, tot i les seves forces per tirar endavant, ara estarà cuidant el seu hort i cantant les seves versions a allà on estigui, allà on anirem després que marxem d’aquesta vida. Amic, tu que vas explicar-me la teva lluita, quant el meu cunyat també estava passant pel mateix calvari, tu que estaves traient d’on no podies per seguir amb les teves aficions, als horts urbans, al cant, a fer amics per les xarxes, sempre alegre.
Anar al blog

Dijous, 27.7.2017 18:11h El meu hort

Hort 2017

Feia temps que no feia hort per causa de temps i de la sequia, aquest any hi he tornat. Aquí el meu hivernacle i les patates.
Anar al blog

Dimarts, 7.6.2016 17:16h El meu hort

Parra

La primavera és així, en tres setmanes la parra ha tret les fulles i comença a veure's les floretes dels petits botims.
Anar al blog

Divendres, 27.5.2016 13:56h El meu hort

Plantes silvestres mengívoles.

Com el meu hort encara no està a punt, avui escriuré sobre plantes silvestres que intento reconèixer i que són bones per el nostre manteniment.Rumex acetosa  Acederas, acedilla, vinagrera o agrilla. En català: Agrella, o vinagrellaEl seu gust és avinegrat, d'això el seu nom. És una planta herbàcia, les fulles riques en vitamina C, fibra i beta carotens. També actius com antraquinones i flavonoides.
Anar al blog

Dilluns, 14.3.2016 13:11h El meu hort

Final d'hivern

Estem a l'últim dilluns de l'hivern, però aquest any ha volgut tornar a anys passats i fer el temps que pertoca donant-nos neu.El meu hivernacle amb el pes de mig metre de neu i amb les ventades de setmanes enrere, no ha pogut aguantar. Ja fa tres anys que el tenia fet, i ja li tocava canviar de lloc, i com podeu veure'l està una mica malmès.  Tot i el temps, encara hi ha alguns porros que he pogut arrancar de sota la neu.
Anar al blog

Dimecres, 2.3.2016 23:35h El meu hort

calendari de sembra

Està bé aquesta informació, però hem de tenir en compte que és de Chile, i quant alli es primavera aqui es tardor i al revés.Pel que nosaltres la sembra del març per ells sera el setembre per nosaltres.Al blog hi ha les fitxes de cada producte.  http://germinalaflorida.blogspot.com.es/2016/03/calendario-de-siembra-de-marzo.html Important saber la rotació dels productes i l'asociació entre ells.
Anar al blog

Dijous, 4.2.2016 20:12h El meu hort

Febrer 2016

Després de la poca aigua i que al setembre vaig deixar l'hort  abandonat, he anat a veure com estava, pobret és molt agraït, encara té espinacs, que avui al estar 2 graus sota zero, tenien una mica de gel, hi ha algún porro i unes petites bledes que neixen de les llavors que han caigut de les plantes velles.Al final aquesta ha estat la collita d'avui, espinacs per una truiteta, unes cebes i uns porros que serviran per una crema.
Anar al blog

Dimecres, 3.2.2016 20:24h El meu hort

Insectes beneficiosos

imagen: http://ecocosas.com/agroecologia/los-buenos-bichos/Algunos de “los buenos bichos”:Nematodos, esta especie de gusanos, injustamente acusados y perseguidos por comer raíces de plantas, en verdad comen solo raíces muertes, por lo que en vez de ser perjudicial ayudan a descomponer materia orgánica en el suelo, brindando mas nutrientes, lo único que hay que tener en cuenta es dejar las raíces viejas en la tierra cuando cosechamos, para que tengan que comer.
Anar al blog

Divendres, 27.11.2015 18:17h El meu hort

Cucs a les taronges

Mai fins ara havia trobat cucs a les taronges.Sols he trobat informació en pàgines d'Amèrica. Buscant a internet he vist que a Mèxic hi ha una  varietat molt dolça que es poden trobar cucs.Es veu que importem taronges d'allà. A mi em sembla una llàstima quant tenim tantes zones on es produeixen citrics, que tinguem que importar de fora alguns dels que a més porten cucs.També algú diu que a final de temporada poden sortir aquests habitants no dessitjats, però pressisament ara és principi de temporada, pel que deu ser final a altres indrets, o sigui al Sud de l'Equador on ara comença l'estiu.
Anar al blog

Diumenge, 13.9.2015 01:08h El meu hort

Setas de la Sierra de Albarracín

Setas de la Sierra de Albarracín  Setas de la Sierra de Albarracín LAS SETAS DE LA SIERRA DE ALBARRACÍNSETAS COMESTIBLESLa Sierra de Albarracín posee una riqueza micológica extraordinaria, en el siguiente listado se recogen las especies silvestres comestibles, con presencia contrastada, en la Sierra de Albarracín que a su vez están recogidas en el Real Decreto 30/2009, 16 de enero, condiciones sanitarias para la comercialización de setas para uso alimentario.
Anar al blog

Dilluns, 17.8.2015 22:29h El meu hort

Parra - Raïm

Aquest any, la parra està com mai, si segueix així el raïm madurarà al temps normal, (setembre) altres anys no ha madurat o ho ha fet al novembre. Els botims estan preciosos, i els grans molt crescuts.  Espero que en els últims moments no és faci malbé. No oblidem que està a 1600 metres d'alt i qualsevol dia pot gelar, la nit passada ha arribat a 3 graus centígrads. Hi ha anys que els embosso, potser ho haure de fer també aquest any.
Anar al blog

12345...8>


Envia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3137 articles totals