HorticulturaEsfera


Dimarts, 12.12.2017 19:18h Agricultura de Catalunya

Les dades obertes i l'augment del blat de moro transgènic a l’estat espanyol


Anar al blog

Dilluns, 27.11.2017 22:24h Agricultura periurbana

Visita Marsella (Francia) - Proyecto MADRE - MEDCITIES

A principios de Noviembre, MEDCITIES me invitó a participar en la reunión que se llevó a cabo en Marsella (Francia).  Esta reunión se enmarca dentro del proyecto MADRE (Metropolitan Agriculture for Developing an innovative, sustainable and Responsible Economy).La temática de la reunión era: Transnational Working Group and Technical Visits on Farmer Innovation.Durante los dos días de esta reunión visitamos una pequeña explotación agrícola periurbana situada en Aubagne (Francia).
Anar al blog

Diumenge, 26.11.2017 12:22h Agricultura de Catalunya

La custòdia del territori i l’apoderament social. Estem preparats?


Anar al blog

Dimarts, 21.11.2017 15:56h Custòdia agrària a l'Empordà

Jornada tècnica "Els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues" Mollet de Peralada, 18 de novembre de 2017

El dissabte 18 de novembre es va realitzar una jornada per explicar mètodes ecològics i sostenibles pel control biològic de plagues en el maneig agrari.Es va realitzar en un paisatge immillorable, entre vinyes, en el celler La Vinyeta de Mollet de Peralada.Una jornada que s'emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament  d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (PATT)Hi van haver 30 inscrits i es va valorar la jornada d'una manera molt positiva.
Anar al blog

Dilluns, 13.11.2017 20:18h Agricultura de Catalunya

Obtenen el certificat de bones pràctiques


Anar al blog

Dijous, 9.11.2017 14:20h Custòdia agrària a l'Empordà

Jornada 18 de novembre: ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.

El dissabte 18 de novembre al matí a Mollet de Peralada realitzarem una jornada tècnica sobre els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues.Els ratpenats i determinats ocells són depredadors naturals d'algunes plagues que es presenten en els cultius i conèixer les tècniques adequades d'instal·lació de les caixes nius ens pot ser útil molt útil pel tractament ecològic de plagues.
Anar al blog

Dilluns, 6.11.2017 19:56h Agricultura periurbana

Badalona City Council Allotment Gardens

Since the first of October, I am doing the control and monitoring of the Badalona City Council Allotment Gardens.Torre Codina Allotment Garden - Foto: Xavier RecasensBadalona has 80 plots for urban gardening. According to City Council rules, these plots are for retired citizens. They can grow vegetables under organic agriculture. The production is for themselves, the users can not sell it. The plots have 25 square meters each.
Anar al blog

Dissabte, 4.11.2017 13:31h Sota el Sol

[ O ]

Natura humana.nLa entrada [ O ] aparece primero en .n
Anar al blog

Dimecres, 1.11.2017 17:32h Agricultura de Catalunya

Els peixos d’aigua dolça de Catalunya i les infraestructures blaves


Anar al blog

Dimecres, 1.11.2017 12:14h Sota el Sol

METGIA VEGETAL: L’ALQUÍMIA DE L’AIXADA (I)

Beuratges, potatges, pocions, herbades, potingues, remeis, ferments, infusions, fermentats, lixiviats, efervescències, homogeneïtzats, escurats, filtrats, vaporats, preparats, ruixims, decoccions, bulliments, escaldufats, macerats, purins, brusquines, fumigats, detergits, mesclaments, commixtions, composicions, mescladisses, (…) D’entre tot el reguitzell de petits oficis que componen l’ofici major de l’horticultor, us en destaco un que mica en mica m’ha anat captivant.
Anar al blog

Diumenge, 15.10.2017 22:02h Agricultura periurbana

Passejada per les vinyes de Tiana

Avui com a membre d'Aloc m'ha tocat de fer de guia de la passejada per les vinyes de Tiana que organitzen conjuntament el Parc de la Serralada de Marina i l'Ajuntament de Tiana.En aquestes visites que organitza el parc s'intenta donar a conèixer el Parc, el seus valors botànics, faunístics, geològics i paisatgístics.A mi com a enginyer agrònom i com a persona que fa recerca sobre agricultura periurbana ( recerca I i recerca II) aquestes visites les trobo molts profitoses per transmetre als ciutadans els valors que té l'agricultura en general i concretament en els espais periurbans.
Anar al blog

Dissabte, 14.10.2017 19:18h Agricultura de Catalunya

El debat sobre qui construeix l’espai rural i “El col·legi 5”


Anar al blogEnvia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3098 articles totals