HorticulturaEsfera


Dimecres, 9.10.2013 18:06h L'Hort del Perot

Comença el curs 2013-14

Un any més ens trobam amb tota la il·lusió i les ganes d'encetar un nou curs. Enguany
Anar al blog

Dimecres, 21.3.2012 20:57h L'Hort del Perot

hort i caragols

Avui els alumnes de primer cicle s'han divertit d'allò més anant a buscar caragols. I és que el nostre hort fa molt dies que pateix una "petita" plaga d'aquests animalets que, per si no ho sabeu n'hi ha de moltes classes: vallerencs, vaques, ... Així com ho deim semblarà divertit, però la destrossa que han fet entre cols i lletugues ha set important.De tota manera, els nostres nens i nenes han set infal·libles i segurament estarem dies a sentir a parlar de caragols.
Anar al blog

Dimarts, 6.3.2012 23:46h L'Hort del Perot

La collita dels boixos i boixes d' infantil

Durant aquest mesos passats els alumnes de l'escola han fet moltíssima feina sembrant, regant, femant la terra, fent l'herba i és ara quan començam a collir algunes de les hortalisses del nostre hort.Aquí tenim una mostra dels nens d'infantil amb alls tendres, porros i alguna lletugues que segurament haurà arribat a casa i assegurarà un bon dinar. Bon profit!
Anar al blog

Divendres, 3.2.2012 10:04h L'Hort del Perot

Aprenem a empeltar parres

Empeltar:Inserir en una branca o soca d'un arbre una part d'un altre arbre proveït d'una o més gemes, de manera que s'estableixi entre ambdós una unió permanent amb objecte de produir una varietat o barreja de fruits.(Definició extreta del diccionari Català- Valencià Balear.)La setmana passada alguns alumnes de tercer cicle apreneren a empeltar parres i conegueren comprovar que aquesta curiosa pràctica permet produir diferents varietats amb un mateix peu.
Anar al blog

Divendres, 20.1.2012 21:12h L'Hort del Perot

Cuidam els arbres del pati

Qualsevol que hagi fet una volta pel nostre pati se n'haurà adonat que tenim una varietat d'arbres i plantes molt gran. És per això que durant la darrer sessió d'hort, els alumnes de 1r i 2n cicle han passat a fer una visita a figueres, garrovers i oliveres i hem aprofitat per esporgarlos, cavar-los i abocar-los alguna senalla de fems.
Anar al blog

Divendres, 20.1.2012 16:01h L'Hort del Perot

Quants litres han plogut?

Us heu preguntat mai quants litres poden haver caigut al nostre pati? No? Idò aquest dies els alumnes del tercer cicle han après entre d'altres coses: què és un metre quadrat, què és un pluviòmetre i per a què serveix i sobretot a calcular a partir de les dades de pluja del darrer mes quants litres han caigut al pati.Ha set una forma pràctica de fer matemàtiques... I es que el nostre hort dona per molt! Endavant i força!
Anar al blog

Divendres, 4.11.2011 10:39h L'Hort del Perot

Temps de pluja

Les persones del camp em comenten que aquest darrer cap de setmana ha fet molt bon temps. La molt esperada pluja ha fet acte de presència i els nostres camps i boscos han pogut beure després de mesos sesnse cap ruixada.Vora el nostre hort tenim un petit safareig d'on regam les hortalisses del nostre hort i just devora disposam d'un pluviòmetre que recollí uns 75 litres per metre quadrat. Esperam que d'aquí no gaire sentim parlar d'acuífers que es regeneren i que comencin a sortir es primers pebrassos.
Anar al blog

Dijous, 3.11.2011 08:21h L'Hort del Perot

Garroves

Finalitzada la collida de garroves , és hora de dur-les a vendre i saber quin és el producte de la nostra feina. Enguany hem aconseguit 137 kg que s'han traduit en 24 euros que seran invertits en la compra de material per a l'hort (planters, eines, etc.)Al llarg del procés hem pogut fer medi (identificant els garrovers del nostre centre, coneixent les diferents varietats de garrova... panesques, bovals, fines,.
Anar al blog

Dimecres, 5.10.2011 08:39h L'Hort del Perot

Figues i figueres

Encara que ja tard, hem set a temps de passejar pel nostre pati i veure que ara encara, tenim la oportunitat de gaudir d'alguna de ses fruites més gustoses que hi ha: sa figa.Dins la nostra escola hi ha 3 figueres, una d'elles oriola que mos ha regalat els seus fruits. Arran d'aquesta activitat hem demanat als nostres alumnes si coneixien el procés d'elaboració de les xereques i una alumna de 6è, n'Ana Maria Torres Colomar "ens ha fet escola" a tots i totes portant-mos un pot de xereques (bonísssimessss) i un treball que ha fet amb ajuda de la seua mare i els savis consells de la seua güela.
Anar al blog

Dimecres, 21.9.2011 09:45h L'Hort del Perot

Collim i plegam garroves

Durant aquest dies, i abans que comenci a ploure toca collir les garroves dels garrovers de la nostra escola.Durant l'hora de pati mos hem arromangat i plegat totes ses garroves que abans hem collit amb ses perxes.Després les hem calat dins de ses senalles i finalment hem buidat ses senalles dins es sacs.Mos ho hem passat molt bé!
Anar al blog

Dimecres, 14.9.2011 09:29h L'Hort del Perot

Encetam el curs 2011-12

Benvinguts sigueu tots i totes una vegada més en aquest petit racó de l'escola de Puig d'en Valls.Un any més encetam el curs amb tota la il·lusió i l'alegria de fer que, el nostre hort sigui un lloc de trobada, amistat i aprenentage per a tots els nostres alumnes.El primer dia d'activitat vàrem decidir fer la collida d'olives de l'olivera que hi ha al nostre pati. Una vegada finalitzada, hem passat a preparar les olives i fer la salmorra perque es conservin i puguin menjar-se més endavant.
Anar al blog

Dilluns, 18.4.2011 21:02h L'Hort del Perot

Varietats autòctones

Dies passats,vaig dirigir-me al consell d'Eivissa després de sebre de l'existència d'un banc de llavors de varietats d'hortalisses de les pitiüses.En aquest aquest lloc, l'enginyera agrònoma em va explicar de l'existeixen tota una sèrie de d'hortalisses autòctones que en molts casos queden desbancades per altres varietats forànies. L'escola de Puig d'en Valls ha adquirit tota una sèrie de llavors per aquest curs acadèmic i podrà així potenciar les nostres hortalisses.
Anar al blogEnvia el teu blog

Envia el teu blogEstadístiques
56 blogs donats d'alta
3137 articles totals