Horticultura



Esfera


Dimecres, 29.10.2014 12:19h Pagès 2.0

KALE, COLS ARRISSADES I SUPERFOODS

Que una col es posi de moda és una excel.lent notícia. Tenir un nom exòtic i una aura de superfood ajuda a posar la col, un aliment tradicional d’hivern, en una bona posició dins del podi dels aliments nutritius. Aquesta és una bona oportunitat per tornar a mirar-nos les varietats locals d’una altra manera, com [...]
Anar al blog

Divendres, 5.7.2013 11:43h Pagès 2.0

MERCAT DEL RIURAU A JESÚS POBRE

L’aposta de Jesús Pobre per la cultura agrícola local Este diumenge s’estrena el Mercat del Riurau, un lloc de trobada on comprar sa, menjar bé i conèixer els llauradors i artesans de la Marina Alta 1.07.2013.- El monumental Riurau del Senyor de Benissadeví, al coret de Jesús Pobre, una pedania de Dénia ubicada en les [...]
Anar al blog

Dilluns, 24.6.2013 19:36h Pagès 2.0

CRÒNICA XII FESTA DE LA CIRERA

Aquest any una nova edició de la Festa de la Cirera a la Vall de Gallinera ens ha sorprès molt gratament. Dissabte i diumenge es va omplir de gom a gom Benissili, el llogaret més occidental de la Vall de Gallinera. I es que ni el poble, ni la festa, van defraudar, més ben al [...]
Anar al blog

Dijous, 13.6.2013 18:22h Pagès 2.0

A PEU DE BANCAL: Muntanyes de Benissili

Durant el mes d’abril la florida Vall de Gallinera (Marina Alta) anuncia l’imminent arribada de les seues preuades cireres. Un fruit tan deliciós com delicat que cada any, si la climatologia ho permet, arriba durant el mes de maig i es recol·lecta fins les primeres setmanes de juny. Malauradament menys comuns són els cirers cultivats [...]
Anar al blog

Dilluns, 10.6.2013 18:42h Pagès 2.0

A PEU DE BANCAL: PACO GINESTAR

L’equip de la Taifa ha tingut l’oportunitat i el plaer de conéixer Paco Ginestar, agricultor de la Xara que ens ha mostrat els seus horts i ens ha explicat la seua manera de treballar-los. Amb un grapat d’anys d’experiència, Paco assegura que si ell té 39 anys, en fa 40 que es dedica al cultiu [...]
Anar al blog

Divendres, 7.6.2013 13:22h Pagès 2.0

Festa de la Cirera


Anar al blog

Dimecres, 29.5.2013 18:10h Pagès 2.0

Mercat de la Terra a Xaló

Aquest dissabte 1 de Juny i cada primer dissabte de mes d’ara en avant tindrà lloc a la Plaça Major de Xaló el “Mercat de la Terra”, on els productors locals oferiran el millor de la seua producció. Una alternativa de consum sostenible i responsable amb l’entorn.
Anar al blog

Dilluns, 27.5.2013 18:52h Pagès 2.0

LA TAIFA ON TOUR

Com sabreu, dins del procés de canvi d’estructura i organització en què ens trobem endinsats a la Taifa, hem anat presentant-vos diferents actes i iniciatives que estan portant-se a terme a la Marina Alta. Així, hem estat promocionant esdeveniments comarcals de diferent naturalesa, tant des d’iniciatives locals com d’altres privades; a més, us hem presentat [...]
Anar al blog

Dimarts, 7.5.2013 23:46h Pagès 2.0

Aula Natura: Experiències “A peu de bancal”

Amb la intenció d’obrir una línia formativa en la plataforma, vos presentem Aula Natura, una secció que hem creat per a publicar, de forma temàtica, material d’aprenentatge relacionat amb el món de l’ecologia. Perquè creiem necessari desaprendre a ser tant consumidors i aprendre a ser més creadors. Per aquest mes temàtic, tractarem el mes sobre [...]
Anar al blog

Dimecres, 1.5.2013 18:28h Pagès 2.0

“Som energia” a jesús pobre

LA SUMA DE MOLTES PERSONES POT GENERAR UNA FORÇA IMPARABLE: El passat dissabte 27 d’abril, va tindre lloc en el Centre Social de Jesús Pobre (Marina Alta) una xerrada de la Cooperativa de consum d’energies renovables SOM ENERGIA (València) , on Andrés Montesinos (Coordinador del Grup Territorial Valencià de Som Energia) va parlar del mercat [...]
Anar al blog

Dimarts, 30.4.2013 17:46h Pagès 2.0

La sembra i la plantació: el meló i la carabassa

En aquest article ens centrarem en 2 fruits de la nostra zona com són la carabassa i el meló. Però, per què parlem d’aquests conjuntament? Les dues són plantes rastreres que pertanyen a la família de les cucurbitàcies. Quant al meló, a la nostra comarca se’n poden trobar de dos tipus: el de “tot l’any” [...]
Anar al blog

Dijous, 13.12.2012 12:27h Pagès 2.0

EL TOMACÓ, EL FRUIT D’OR SOSTENIBLE

Hi ha un tomàquet que no necessita cambra ni nevera per conservar-se, un tomàquet que ens permet gaudir d’aquest fruit de l’estiu durant els mesos d’hivern: el tomacó. Un conjunt de varietats tradicionals excel·lents per fer pa amb tomàquet a la cuina de qualsevol llar. Si en aquesta època ens atansem a les parades dels [...]
Anar al blog



Envia el teu blog

Envia el teu blog



Estadístiques
56 blogs donats d'alta
3098 articles totals