Esfera

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Seitan casolà

    Per fer les boles de seitan necessitem 300 gr de farina de força i 300 gr d’aigua de la bona. Posem la farina en un recipient i poc a poc hi anem afegint l’aigua, amassant-ho amb les mans, fins que quedi una massa uniforme i no se’ns enganxi a les mans (uns 15 min.) Amb […]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Faves amb calçots

    El nostre pagès ha tingut molt bona collita de calçots aquesta temporada i ens n’ha regalat un parell de manats. També teníem faves i les volíem fer a la catalana, però hem fet alguns canvis a la recepta per poder aprofitar els calçots. Així doncs, hem fet unes faves amb calçots.   Ingredients calçots faves […]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Paté d’algues

    Avui per esmorzar m’he fotut una llesca de pa amb paté d’algues fet a casa. És molt fàcil de fer. Es posen a macerar alga nori en flocs i alga dulse tallada a trossets ben petits (prèviament remullada durant un parell de minuts), amb oli, vinagre de mòdena, salsa de soja, un all picat i [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Coca de iogurt

    Fa molts anys que faig a casa la típica coca de iogurt, però fa poc en vaig trobar la recepta millorada en un llibre molt interessant que vaig trobar en una llibreria encara més interessant (les referències, al final de l’article). I, realment, és molt millor que la que jo havia fet sempre. Aquí teniu [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Ja és primavera a l’hortet

    Ja sabeu que fa més de dos anys que no em dedico a l’hortet seriosament perquè he preferit dedicar-me a cultivar una criatura, i això vol temps. Però l’hort no ha estat mai aturat, i ara, després de les pluges i amb l’arribada de la primavera, està en plena producció. La caputxina està instal·lada a [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    La Laura Gutman ja es pot llegir en català!

    Temps enrere vaig penjar una llista de llibres sobre maternitat i criança que m’han interessat, i que vaig ampliant a mesura que en trobo de nous. Intento llegir sempre en català, però, malauradament molts llibres de la llista que vaig donar només han estat publicats en castellà. En temes de maternitat i criança el món [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Sóc lactivista

    Tinc 37 anys, sóc mare i mestressa de casa a temps complet i dono el pit al meu fill de dos anys. La lactància materna ha estat la millor inversió de la meva vida. Els beneficis de la lactància materna són enormes, tant per a la mare, com per al nadó, però també per a [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Com eixorivir una escarola pansida (també vàlid per a enciams)

    L’altre dia vaig fer un curs de cuina d’hivern a René electrodomèstics amb la Isabel Celma i, entre moltes altres coses, vaig aprendre aquest truc. Havíem de fer una amanida amb escarola, però l’encarregada de comprar-ne no en trobava cap de bonica a les botigues. Finalment, en va comprar una que estava una mica pansida [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Fer iogurts a casa

        Fa uns mesos ens van donar una iogurtera de segona mà i des de llavors que els iogurts sempre ens els fem nosaltres. No teníem cap llibret d’instruccions i vam anar recollint receptes i consells d’aquí i d’allà, fins que vam trobar les mesures exactes. I ara ens fem uns iogurts cremosos i [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Com desembussar un vàter

    A la meva família som dels que quan evacuem ens quedem descansats; sobretot en dates de neules i torrons. El més greu del cas és que a vegades les nostres femtes han arribat a embussar el pobre vàter. I això és complicat de gestionar. No vull parlar d’olors  ni d’objectes flotants dins la tassa de [...]

    Anar al blog

  • Bloc d'una mestressa de casa

    Debat sobre el tió

    Ara que tenim un nen petit a casa volem recuperar la tradició del tió. Però com que és una tradició tan escampada, cada família se l’ha anat adaptant a la seva manera i n’hi ha diverses versions, i ens costa decidir quina serà la millor per casa nostra. A casa meva, el tió el feien [...]

    Anar al blog