Esfera

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Temps de poda

  Ara que  han passat les festes de Nadal, és temps de buscar les tisores de podar i aprofitar que les plantes i arbres dormen o que tenen un un creixement més lent  per dedicar-se a podar-los i esporgar-los.   Les parres,  les figueres i   també el nostre canyer durant aquest dies passaran per les nostres tisores. Naltros procurarem fer-los un "bon pentinat". ;)   Alumnes de 6è tallant el canyer del nostre hort

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  El becut vermell a la nostra escola

  El pati de la nostra escola ha servit aquests dies per a fer una classe ben interessant sobre espècies invasores. Ja feia temps que una de les nostres palmeres estava patint l'atac del becut vermell. Una  de les malalties més  comunes  que afecten les palmeres datileres de la nostra illa. Palmera  afectada En Jose i en Juan Antonio ens mostren un dels molts capolls Becut vermell ( imatge d'arxiu)BECUT VERMELLÉs una plaga de quarantena que obliga els propietaris a la vigilància de les seues palmeres, notificar la seua presència a les autoritats competents i, davant l'aparició de símptomes, permetre l'entrada i les actuacions pertinents als equips de camp.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Guardó Programa de centres ecoambientals 2015

  El passat dijous la nostra escola va rebre de mans de na Margalida Ferrer, delegada territorial d' Educació i  Sebastià Sansó Director General d' Educació Ambiental i Gestió de residus  el guardó que ens acredita com a centre ecoambiental i que reconeix tota la feina feta durant aquests dos darrers cursos. Ha estat una feina  dura però que ha valgut la pena. Enhorabona a tots i totes!Al següent enllaç hi trobareu totes les imatges.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Jardineres Ecològiques

   El reciclatge i l'enginy han arribat al nostre hort. Durant aquestes primeres setmanes hem estat construint una jardinera molt particular a partir de palets. Com veureu, només fa falta una mica de traça i sobretot ganes per a construir aquest tipus de  recipient.Ara que ja està construït  hi hem sembrat plantes aromàtiques com ara : Romaní, Julivert, lavanda i menta.De segur que no serà la darrera vegada  per què hem vist que  podem aprofitar moltíssimes coses que tenim al nostre voltant  i que ens serveixen per a  donar-li un segon ús.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Sembram lletugues

  Durant aquests dies  els alumnes de 1r han passat pel nostre hort i han sembrat una dotzena de  lletugues de la varietat Maravilla. Hem vist la feina que havien fet els nostres companys i sobretot les plantes que ara mateix tenim sembrades al nostre hort.  Lleugues, cols, faves, pèsols i molts més són el que han vist.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  L'hort de puig d'en Valls es posa en marxa

  Un any més començam l'activitat de l'hort amb tota la il·lusió del món i les ganes d'aprendre tot allò que la nostra terra ens ofereix.Igual que el caragol.... lents però segurs,  encetam el camí i sobretot la  feina de preparar la terra abans que  comencin les primeres pluges. Caragol treu banya,puja a la muntanya,caragol bover,jo també vendré.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  17 de Juny - Festa de la Convivència i delmedi ambient

  Com cada any la nostra escola celebra la festa de la convivència i del medi ambient. En aquesta feim tota una sèrie d'activitats en les que podem destacar els diferents tallers que organitzen associacions com ara el Fons Pitiús de Cooperació o la fundació Deixalles.És un dia de portes obertes i que permet als alumnes  conviure i gaudir d'una festa conjunta amb la resta de la comunitat educativa.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Albercocs

  A que no heus heu reparat mai que a la nostra escola hi tenim un albercoquer? Idò sí !En tenim un a la zona d'infantil devora la classe de 4 anys i que enguany , ens ha donat una bona passadeta d'albercoqueralumnes de 3r canvant  albercocs blancs

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Temps de lletugues!

  Des de ja fa  setmanes els nostres alumnes i professors estan gaudins de les lletugues que el nostre hort produeix. Arrissades, fulla de roure, maravilla, són algunes de les varietats de què disposam gràcies a les donacions desinteressades de la Botiga Torres Costa  de Vila que ens assorteix de planter durant tot l'any. Des d'aquí donar-los les nostres més  sinceres gràcies. Sense ells aquest hort no seria possible.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Espàrrecs!

  I si féssim una volta pel nostre pati i  veiéssim què és el que podem menjar ara mateix? Idò això mateix hem fet avui els nens i nenes d'infantil que els ha tocat anar a l'hort.  La veritat és que ens n'hem endut una bona sorpresa, ja que hem trobat un bon parell d'espàrrecs que de ben segur que a en Pablo i en Daniel els deuen haver paregut la mar de gustosos! bon profit boixos!

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  Peppa pig també va a l'hort

  Aquesta particular sèrie de dibuixos animats ha servit per a que els nostres alumnes  aprenguin algunes coses sobre l'hort i elcompost  d'una manera lúdica   i divertida. Us animau a torna-les aveure?                  L'avi de na Pepa ensenya a sembrar a Peppa pig i a GeorgeAquí teniu els enllaços:Composthttps://www.youtube.com/watch?v=i5tG8QpHmhMSembrando el huertohttps://www.

  Anar al blog

 • L'hort del CEIP Puig d'en Valls

  The Comenius tree

  No sé si us haureu reparat que al nostre pati hi ha molt arbres. Pins, figueres, garrovers, oliveres i fins i tot un albercoquer ens donen la seva ombra i sobretot ens ajuden a comprendre una mica més el cicle de la vida i les estacions de l'any .Entre tots aquest, n'hi ha un de ben petit. Està a la vora del pati d'infantil. No fa gaire vista, ni és molt gros, i passa moltes vegades desapercebut.

  Anar al blog