Esfera

 • L'aventura de l'hort

  ... BALANÇ NEGATIU

  L'estiu a l'hort prometia, sí! ... però el resultat no ha estat l'esperat... La primavera va ser perfecta, tot tirava i creixia la mar de bé... la primera collita va ser força bona (albergínia, tomàquets i enciams)... fins que es va torçar.- collita primaveral -El motiu? una barreja de factors, alguns errors nostres, i la mala baba de la naturalesa...Analitzem-ho! Per una banda, la falta de temps per treballar a l'hort.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  UN ESTIU QUE PROMET...

  Doncs sí, promet i molt. Aquesta primavera ha anat molt millor del que esperàvem. Com ja vaig anunciar hem sigut pares i la feina se'ns ha multiplicat per mil, però la il·lusió també. L'hort ha passat a un segon pla, però no per això l'hem abandonat. Això sí, no ens hem complicat la vida: aquest cop hem omplert la meitat de les jardineres i amb cultius "fàcils".- enciam on fire -Ho hem planificat així:- Dues alberginies, la que havia sobreviscut a l'hivern i una nova companya que li hem posat.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  JA HI TORNEM A SER...

  Fa uns quants mesos us explicava com havia acabat la collita de l’estiu passat i com havia fet tard per preparar l’hivern. Una mica desmotivada vaig decidir deixar passar una estació i vaig prometre tornar-m’hi a posar a la primavera. Doncs ja estic aquí.De moment, el temps ja ha fet la seva part de la feina: ha arribat la primavera i la calor. A casa ho sabem per aquesta planta que té la nostra veïna i que s’enfila per la nostra terrassa.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  FELIÇ 2013!

  Família, que tingueu un molt bon any i, sobretot, ple de collites ben bones!Ara ja feia massa dies que no passava pel blog per explicar les meves aventures. Però no he plegat, ni m'he rendit, malgrat les aranyes destructives que us vaig explicar en el post anterior. Simplement que entre la feina i altres històries vaig fer massa tard per planificar l'hivern. Per tant, tinc les jardineres buides i la terra en repòs agafant energia per tornar-nos-hi a posar a partir del febrer: fent planter i treballant per tenir una primavera espectacular plena de tomàquets, enciams, pastanagues, cebes, albergínies, cogombres.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  L’ATAC DE L’ARANYA VERMELLA

  Després d’uns mesos d’inactivitat al blog torno a ser aquí. No és que us hagi abandonat, només que no tenia gaire cosa a explicar i molta feina per fer a l’hort. Sí, sí, durant l’estiu, quan tot sembla fàcil i només cal anar collint totes les hortalisses que van madurant, jo he hagut de batallar amb un àcar minúscul però molt guerriller: l’aranya vermella.- efectes de l'aranya roja -Una aranyeta molt petita (mig mil·límetre els adults) que costa de veure a simple vista i que arrasa amb totes les fulles que se li posen davant.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  Trobada europea de l'agricultura cívica

  El juny passat la Fundació Ashoka va celebrar el

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  Noves notícies Ramon Viladrau Foix

  Recordeu quan us vaig parlar de Ramon Viladrau? Es podria considerar el "mestre" de permacultura a Catalunya. Doncs... Bé, em va sobtar trobar aquesta notícia. Bones notícies, suposo que no està tot perdut.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  Una nova agricultura per a una nova societat

  L’agricultura europea es troba de fa anys en una situació compromesa. Malgrat que la

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  NO TOT SÓN MALES NOTÍCIES

  L'altre dia una amiga em va fer notar que, segons aquest blog, tenir un hort és molt difícil i tot són problemes. I me n'he adonat que té raó,que últimament explico la part negativa de l'hort: els fongs, els insectes i altres plagues que ataquen les hortalisses... però el que no és cert és que aquests "problemets" siguin el pa de cada dia. AL CONTRARI! Potser el què passa és que, després de quatre anys cultivant un hort, que surti un tomàquet ja no és una novetat, en canvi una eruga potser sí.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  L'OLOR DE LA TOMAQUERA

  Us heu apropat mai a la tija de la tomaquera?

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  ALBERGÍNIA PRIMER INTENT

  - la primera albergínia -Ja dic jo que no es pot anar a un centre de jardineria a buscar terra i tornar amb les mans buides! A mi..., és que passo per la secció d'hortalisses i no em puc resistir. Ahir me la vaig jugar amb el primer intent d'albergínia. No ho he provat mai i no tinc ni idea de com cuidar-les, però per això estan els llibres i internet! I... una aventura és una aventura!Així doncs, he comprat dues plantes d'albergínia de la varietat Mini Ronda.

  Anar al blog

 • L'aventura de l'hort

  LA PRIMERA AMANIDA AMB TOMÀQUETS RAFT DE L'HORT

  - collita de tomàquets raft -S'ha acabat l'espera... ha arribat l'hora de començar a collir tomàquets raft! Han passat gairebé tres mesos dels que els vaig trasplantar però esperar ha valgut la pena. Són dolços i saborosos i la collita està sent realment abundant. Una molt bona recompensa perto tornar-hi a confiar després del fracàs de l'any passat quan no

  Anar al blog