Esfera

 • Treballant la terra

  [ O ]

  “Criant malves… i altres flors”nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Atípia i falòrnia: La regla de la L

  ATÍPIA I FALÒRNIA: LA REGLA DE LA L Fem la nostra, que als veïnats hi haurà per temps qui es venta de fer-la ben llarga. Sóc conscient que arribo tard i que aquestes alçades qui més qui menys ja té a terra les tomates de l’any. Així i tot, deveu quedar encara els intrèpids de … Continua la lectura de Atípia i falòrnia: La regla de la L →nLa entrada Atípia i falòrnia: La regla de la L aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  SOBRE EL TEMPS

  Estic segur que alguna vegada, ja fos quan teníeu 10 anyets o qui sap si la setmana passada -disculpes pels lectors menuts, si és que existiu-, heu jugat a allò de si tinguessis un poder, quin t’agradaria que fos?   En encaixar la pregunta, la particular barreja que ens mou des de dins se’ns activa. Sense … Continua la lectura de SOBRE EL TEMPS →nLa entrada SOBRE EL TEMPS aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  El pal i la pastanaga

  No rebré cap assentiment sorprès de ningú per afirmar que són una autèntica barbaritat la quantitat d’espècies vegetals que podem cultivar per treure’n algun profit. Comestibles, ornamentals, auxiliars i tots aquells adjectius que les hi vulgueu assignar donant compte de la nostra ancestral relació amb les plantes. Per si això fos poc (seguint en el camp de … Continua la lectura de El pal i la pastanaga →nLa entrada El pal i la pastanaga aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  [ O ]

    “Tres quilòmetres d’homogeneïtat irrigadora i estalvi d’aigua”nLa entrada [ O ] aparece primero en .n

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  REMUGANT

  Amb el temps, un s’acostuma a esperar de l’acadèmia aquella presa de distància característica respecte allò que li dona sentit. Respecte aquella parcel·lació de la realitat que -convenientment elevada a coneixement- li pertany després que algun dia algunes l’arrancaren de la resta, definint-la, i que les seves contemporànies s’avenen a preservar, valoritzant-la -agraint entre crítiques … Continua la lectura de REMUGANT →nLa entrada REMUGANT aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Ni un pam de net!

  A l’hora d’escollir qualitats d’un company o companya de casa, de pis o de feina, segur que la majoria de nosaltres, posades a demanar, preferiríem algú amb gust -i vocació!- per la neteja, per davant d’un reguitzell d’atributs menors. I és que la neteja, certament, és un valor difícil de menystenir; quelcom que portem ben endins i que ha … Continua la lectura de Ni un pam de net! →nLa entrada Ni un pam de net! aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  [ O ]

    Us deixo una foto que la llum del matí ens va regalar la setmana passada. La llum, i la persistència i la paciència de la Jorinde, amb qui compartíem el nostre Ṣalāt particular, dedicant la primera hora del matí a desgranar properes collites mentre ens guaríem del fred. *Pel cas, mongeta del cuc i mongeta … Continua la lectura de [ O ] →nLa entrada [ O ] aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Redescobrint Amèrica

  Escric content de poder compartir amb vosaltres el que per mi ha estat, enguany, un gran descobriment. Una d’aquelles bones casualitats en les que un es veu sorprès després de sembrar unes minúscules llavors d’un d’aquells sobrets presidits per una estèril fotografia que amb prou feines permet fer-se una idea aproximada d’allò que amb molta paciència i un … Continua la lectura de Redescobrint Amèrica →nLa entrada Redescobrint Amèrica aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Inducció per “via silvestre”

  Qualsevol hortolà o hortolana us dirà que cal ajustar els períodes de plantació a cada zona -i cada any, i amb els anys, segurament. Fàcilment hi estarem d’acord i tindríem una feina inassumible per oposar-nos a una abastíssima experiència al respecte. Ho podeu parlar directament amb expertes de la vostra zona, ho podeu llegir als llibres, i fins … Continua la lectura de Inducció per “via silvestre” →nLa entrada Inducció per “via silvestre” aparece primero en .

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Dynamis al CONAMA dins la jornada sobre noves Tecnologies aplicades al desenvolupament rural

  Participarem el dia 26 de novembre al Congrès Nacional de MediAmbient (CONAMA)a Madrid, convidats per la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente a la jornada sobre noves Tecnologies aplicades al desenvolupament rural, l\'emprenedoria y el consum sostenible de productes autòctons.  Veure programaCompartirem taula amb: Carlos Rodríguez. Director Gerente de RazaNostra y HamburguesaNostra]Pedro García [Fundador Proyecto EsDeRaíz -alimentación Sostenible-]Pablo L.

  Anar al blog

 • Treballant la terra

  Dynamis ha sido seleccionada en noviembre de 2012 como Experiencia Ejemplar de la Fundación Félix Rodríguez de la Fuente

  Destacan nuestra contribución a la creación de herramientas tecnológicas al servicio del medio ambiente!  A continuación todos los enlaces, la portada en su web, etc!  Comenta las reacciones en la red!                Gracias por el reconocimento!!! Experiencias Ejemplares en el medio rural de la Fundación Félix Rodríguez de la Fuente.Aprovechar la comunicación inmediata a través de todas las posibilidades que ofrece internet hoy en día para difundir y fomentar los valores ecológicos, la sostenibilidad y la conservación de la naturaleza y su biodiversidad.

  Anar al blog