Esfera

 • Pugem a l'hort

  Tercera quedad huerteros

  Els nostres amics de El balcón Verde han organitzat la tercera huerto quedada en BCN

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Construcció d'uns bancals amb reg gota a gota i encoxinats (2)

  Aquest hivern hem afegit un nou bancal a l'hort. Vam començar fent dos bancals de tipus profund. Aquest tipus de bancal va bé per maximitzar la superfície de cultiu però per aquest fet té el problema que evapora més aigua i necessita més reg en climes mediterranis. A nosaltres ja ens va bé ja que es troba sota d'un pi enorme i rep menys radiació que altres parts de l'hort. Té una altra avantatge, totalment subjectiva, ja que ens agrada molt el seu aspecte.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Hem tornat!!!!!

  Després de gairebé un any de no actualitzar el blog, hem tornat!!!!!!!Hem estat absents del blog molt temps però hem continuat treballant en els nostres projectes. Per ara us mostrarem tot el que hem avançat i en les properes entrades parlarem de cada un d'ell mes detalladament.- L'hort urbà de Barcelona: malauradament no tenim tant temps com abans i hem decidit desmuntar l'hort. Hem tingut una bona temporada de calçots i ara comença la de les maduixes, però començarem a emportar-nos la terra a poc a poc.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Crida a la mobilització! Assemblea a Manresa 18/01

  Passat el solstici d’estiu de 2013, vam fer la darrera assemblea a Balaguer. Aquell dia vam decidir començar a treballar per un referèndum que tornés a posar en primera línia del debat públic la qüestió dels transgènics, l’agroecologia i la sobirania alimentària a Catalunya. Vam creure encertat fer-ho conjuntament amb altres organitzacions que lluitessin per causes pròximes a la nostra.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  II Trobada: calçant multireferèndum. Barcelona, 9N

  Després de l’Assemblea de Balaguer del dia 6 d’Octubre,  tots els col·lectius i persones que volem participar del multireferèndum, ens convoquem per segona vegada a la Jornada del dia 9 de Novembre a Barcelona, on calçarem  allò que va germinar el passat dia 6 a Balaguer. Us animem a compartir la convocatòria amb persones i col.lectius i fer difusió per ampliar-la el màxim possible! I apuntar-vos al grup de facebook.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Mosques transgèniques? No! gràcies

  Aquest estiu va sortir a la llum que una empresa britànica (Oxitec) havia sol·licitat a la Generalitat l'alliberament d'unes mosques transgèniques prop de Tarragona. Volen comercialitzar mosques transgèniques per combatre la plaga de la mosca de l'oliva i, com a primer pas, volen fer un assaig experimental "sota unes xarxes" en una finca prop de Tarragona. Si s'autoritzés l'alliberament, seria el primer cop que a Europa animals transgènics interaccionen amb el medi natural i facilitaria el camí a les empreses que volen introduir transgènics sense tenir en compte els riscos ni les conseqüències que això pugui portar (ni a nivell ambiental, ni a nivell de salut, ni a nivell de drets ni llibertats).

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Organitzem-nos per convocar un multireferèndum sobre ILPs blocades per les institucions

  L'any 2009, el Parlament de Catalunya rebutjava la ILP sobre la prohibició dels cultius i aliments transgènics, amb l'esmena a la totalitat dels grups del PSC (al govern), PP i CiU. La Plataforma 'Som lo que Sembrem' havíem recollit 105.000 signatures i teníem el suport de prop de 100 entitats, 60 municipis i 4 comarques. Des de llavors fins ara, hem seguit treballant sobre l'espontània consigna d'aquells dies: 'Salut, Democràcia i Bons Aliments'.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Iodur de plata, una tècnica ineficaç, fraudulenta, perillosa i èticament inadmissible

  Arran de les informacions aparegudes en la premsa en les darreres setmanes i de la reunió convocada per la Diputació de Lleida sobre la reobertura de les emissions de iodur de plata com a tècnica de modificació dels núvols, 'Som lo que Sembrem - Ponent' volem expressar les següents consideracions:     En l'any 2006, el Col·lectiu Anti-Iodur de Plata (amb el suport de l'Assemblea Pagesa) va elaborar un estudi on es mostrava la ineficàcia i la perillositat d'aquesta tècnica.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Construcció d'uns bancals amb reg gota a gota i encoxinats

  Fa cosa d'unes setmanes vam tenir l'oportunitat de començar a cultivar un hort a terra i la vam aprofitar. Com que només podem cuidar-nos d'aquest hort els caps de setmana hem hagut de planificar-ho molt be per poder reduir el manteniment al màxim. A continuació us expliquem com ho hem fet.Vam fer l'hort amb els següents objectius:Reduir el temps que dediquem a regar les plantes però mantenir les plantes ben regades.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Segona quedada Huerteros

  Hem organitzat la segona quedada de huerteros a Barcelona, amb els nostres amics Del Balcón Verde. Vols compartir les teves experiències? Intercanviar planter i llavors?

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Fira de la llavor tradicional - que vam veure

  Vam estar a la fira de llavor tradicional de Roda de Ter. Estava local·litzada al costat d'uns horts municipals i vam poder veure com estaven organitzats i que tenien plantat. La fira constava d'una desena de parades que oferien els seus productes, planter, llavors, mel, formatges, etc., una zona d'intercanvi de llavors i una zona de tallers.El que ens va cridar més l'atenció van ser les parades de venda de llavors tradicionals i el taller de com obtenir i conservar llavors.

  Anar al blog

 • Pugem a l'hort

  Fira de la llavor tradicional

  El diumenge 7 d'abril, a Roda de Ter, es celebra la primera fira de la llavor tradicional. Ens sembla molt interessant la recuperació de varietats tradicionals. Nosaltres hi anirem per trobar llavors i plantar-les al nostre hort per provar sabors diferents.Aquesta fira té com a objectiu recuperar, difondre i revaloritzar les llavors locals o tradicionals i fomentar la cooperació per produir aliments ecològics i de proximitat.

  Anar al blog