Esfera

 • Vicent "de la Foia"

  Facelia, bonica i melifera

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Hàbitat

  Per a tots el hàbitat on ens desenvolupem ens permet seguir en este món. D'altres éssers vius com els insectes també necessiten d,un hàbitat per seguir realitzant les seves funcions, la majoria benèfiques per a l,ecosistema del camp i la vida en general. Si en el nostre dia a dia pensem sols amb la productivitat d,un cultiu, despreciem la resta de beneficis indirectes que ens pot aportar deixar un cultiu en senescència, com la floració d,aquestes penqueres, les quals alberguen i alimenten una gran quantitat  d'insectes beneficiosos.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Agricultor de cabecera

  Y sin embargo te quiero... carta abierta de un agricultor a un consumidor.Soy fan de los amaneceres, la incertidumbre y la naturaleza original de Debiles. Quizá tú seas más de atardeceres, esos que aplaudes en Ibiza con un Gin-Tonic especiado en la mano. Me necesitas como mínimo tres veces al día, pero no eres consciente de ello porque siempre has tenido la nevera llena. Incluso ser foodie es “cool” gracias a un cabrero de la Sierra de Málaga.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Sant Jordi, llibres i roses

  Saps que un 23 d,abril del 303, en un poble de Capadòcia un drag atemoritzava als pobles del voltant i estos li donaven cada mes dos ovelles per a calmar-lo.... Pero cada vegada tenien menys ovelles i decidiren entregar als habitants per sorteig. Va ser elegida una princesa, i la gent estava molt apenada.... En el moment que la princesa es va trobar en perill, un fort cavaller va derrotar al drag, i de la sang serralada va sortir una rosa que li va entregar a la princesa com a mostra del seu amor incondicional.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  De cara a l'any que ve, amb força

  Han començat algunes plutges i això presta a posar-se en marxa per la nova temporada de tardor hivern.... Cebes, naps, cols, broquil i faves...  lletugues, escaroles, alls, bledes i penques.... Entre moltes més. Ja estan els camps treballats i el planter posat sobre el terreny. Força, treball i gana no han faltat per enllestir un any més els bancals de Potries, per al goig de veïns i passejants que també s,en aprofiten de manera desinteressada d,un paisatge cultivat que anime l,ànima, per davant d,una ruralia cada vegada més oblidada socialment.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Collita setmanal.

  Cada setmana es distribueix la collita entre totes les comandes rebudes el dia anterior, aquesta setmana he pres una imatge abanç de començar el reparto. Bonica no?

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Primavera 2016

  Com diu la dita: "qui sembra cull" aquesta primavera sembla que la collita serà bona, a dies d,avui la llista ofertada no és queda curta. Amb les últimes plutjes caigudes les plantes han acabat ben saciades d,aigua i faran una bona aspenta.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  L,hivern primaveral

  Ben cert que aquest hivern passarà a la història com aquell que no ho serà. Les temperatures no han baixat en cap moment al que deuria haver estat per costum i ha propiciat un treball mes intens en els bancals.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  A. Temporada d'estiu 2015

  Hola..   disfruteu del productes que van arribant...  salutAlls tendres                        1,20 € garbaBleda roja o verda              1,20 € garbaCarxofes                             2,00 €/ kgCreilla                                  1,20 €/kgCeba seca                            1,20 €/kgCeba tendra                         1,20 € manollFaves tendres                      1,60 €/kgPesols                                  1,50 € 1/4 kgPenca                                   0,80 € manolllletugues kismy                   0,70 € unitatLletuga meravella d'estiu    0,90 € unitatmaduixes                             1,60 € 1/4 kgtaronja navel                        0,60 €/kg

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Els mesos de l'any

  Interessant article que descriu l'oritge del nom dels mesos del any. Publicat en infoMigjornEls mesos de l’ anyEugeni S. ReigEl calendari romà era, inicialment, lunar. L’any tenia 304 dies i deu mesos que s’anomenavenMartius, Aprilis, Maius, Iunius, Quinctilis, Sextilis, September, October, Nouember, December. El primer dia de l’any era l’u de Martius. Posteriorment s’hi varen afegir, a continuació de December, dos mesos més, Januarius i Februarius.

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  Zumos ecológicos

  Anar al blog

 • Vicent "de la Foia"

  El vi seleccionat per al 2015

  La BodegaLa bodega nace con la finalidad de elaborar, a partir de uvas producidas únicamente en nuestros propios viñedos, pequeñas producciones de vinos de gama alta. actualmente la bodega posee 45 hectáreas de viñedos en las cuales se cultivan bobal, tempranillo, merlot y sirah.Los viñedos están situados en la provincia de Valencia, comarca La Plana de Requena-Utiel y más concretamente en el municipio deSinarcas.

  Anar al blog