Esfera

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  L'estany del prat dels Rosers

  La setmana passada el Setmanari Empordà ens va dedicar un article, al projecte de recuperació d\'un tercer estany temporal al sistema d\'estanys temporanis de la Gutina (Sant Climent Sescebes). Un projecte realitzat per la IAEDEN, Universitat de Vic, el celler la Gutina, Geoserveris i Foresterra i gràcies al finançament de la Fundació Andrena.Podeu descarregar tot l\'article clicant aquí

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada "Com fer compostatge per a una finca agrícola professional"

  El passat dijous 7 de febrer uns quaranta assistents van participar a la jornada de formació \"Com fer compostatge per a una finca agrícola professional\" que vam organitzar a Castelló d\'Empúries.En Jordi Puig que té àmplia experiència en aquest tema, ens va fer una explicació teòrica de com fer els càlculs per a dissenyar-nos la pila de compost més adequada pels nostres camps i cultius.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Trobada de propietaris de prats de dall de l'Albera amb un acord de custòdia signat amb la IAEDEN

  Un any més, ens agrada organitzar una trobada de propietaris dels prats de dall amb els que tenim signat un acord de custòdia per explicar-los les diverses actuacions que hem fet durant l\'any anterior. Enguany va ser el passat dissabte 2 de febrer a les escoles velles de Cantallops, on a més de mostrar fotos i explicar la feina feta, hem pogut anunciar que gràcies a una subvenció atorgada per la  Diputació de Girona en el marc de la convocatòria de subvencions per conservació de patrimoni natural i custòdia del territori (2018-2019) podrem continuar treballant en la conservació i recuperació dels prats de dall de l\'Albera.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada "Com fer compostatge per a una finca agrícola professional"

  El proper dijous 7 de febrer us proposem a Castelló d\'Empúries la jornada de formació \"Com fer compostatge per a una finca agrícola professional\"Aquesta jornada pretén ser de caire pràctic i per això es presentarà com fer aquesta pila de compost, quins requeriments de normativa i quines quantitats de material en funció del sòl requereix. Finalment es farà una demostració pràctica de com fer una pila de compost i el treball amb maquinària.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Trobada anual de finques agràries amb acord de custòdia de la IAEDEN

  Com que ja s\'acosta el final d’any, el passat dijous 22 de novembre vam organitzar la trobada anual de finques agràries amb acord de custòdia de la IAEDEN a les 7h de la tarda a l’ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries. A la trobada vam explicar els diferents projectes en els que hem desenvolupat tasques i les diferents col·laboracions que s’han fet amb cadascuna de les finques de custòdia.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Jornada “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà”

  El divendres 26 d’octubre  vam poder gaudir de la jornada tècnica “Eines per a l’impuls a la producció ecològica de l’Empordà” a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries organitzada per la IAEDEN en el marc del Pla Anual de Transferència de Tecnològica de la Generalitat. La jornada va tenir molt bona acollida amb la participació de 25 persones que van col·laborar enriquint el debat amb les seves opinions i experiència pròpia.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Reunió del grup de treball de custòdia agrària de la Xarxa Custòdia del Territori

  El passat dilluns 22 d\'octubre vam participar a la reunió de coordinació del grup de treball de custòdia agrària de la XCT del qual enguany la IAEDEN porta la coordinació i alhora es va aprofitar per conèixer els projectes de dinamització rural  en els que estan treballant l\'Associació d\'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) Des del grup de treball de custòdia agrària de la XCT s\'ha determinat que a més de ser un punt de trobada de les diferents entitats que treballem amb dinamització agrària, aprofitarem les reunió per a conèixer millor experiències i projectes d\'interès que tot i que poden no treballar amb acords de custòdia del territori, són d\'interès doncs treballen temes comuns des d\'altres perspectives que poden servir-nos d\'inspiració.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Eines per a l'impuls a la producció ecològica de l'Alt Empordà

  Hem organitzat un nova jornada d\'Eines per a l\'impuls a la producció ecològica de l\'Alt Empordà que hem preparat pel proper divendres 26 d\'octubre a les 16,30h a l\'ecomuseu Farinera de Castelló d\'Empúries.En els darrers anys, juntament amb un interès creixent per part dels consumidors respecte els productes ecològics i locals, han aparegut i estan funcionant diferents iniciatives de recolzament, dinamització i promoció dels productes del territori.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Prats de dall de l’Albera

  Continuem treballant amb la línia de de custòdia agrària d’estudi i recuperació de prats de dall de l’Albera.Els prats de dall són hàbitats seminaturals d’interès europeu on històricament s’hi acumula l’aigua de pluja, de manera que es troben  entollats part de l’any, i no són bons per a cap pràctica agrícola més enllà de dallar l’herba que hi creix. La flora d’aquests espais es considera d’alt interès, tot i que perquè continuïn germinant cada any s’ha de segar l’herba.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Signatura de l'acord de custòdia amb el Parc Agroecològic de l’Em7pordà

  Avui hem signat un nou acord de custòdia entre IAEDEN i el Parc Agroecològic de l’Empordà del terme municipal d’Albons en el marc del programa de custòdia agrària de la IAEDEN. El Parc Agroecòlogic de l’Empordà és una finca d’horta ecològica que produeix verdures, hortalisses i fruites amb la certificació del CCPAE. Per a més informació podeu mirar http://www.parcagroecologic.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Guia pràctica de mesures per a l'adaptació al canvi climàtic

  El programa de Custòdia Agrària de la IAEDEN segueix obrint camins per a la recerca d’un model agrari sostenible econòmicament i ambientalment. El passat juny es va presentar una Guia pràctica de mesures per a l’adaptació de l’agricultura i la ramaderia al canvi climàtic.Al llarg del darrer any, des de la IAEDEN s\'ha col·laborat en el projecte del GOB Menorca \"Custodiant el canvi. Resiliència climàtica en la custòdia agrària\", que va resultar seleccionat en la convocatòria a nivell estatal de la Fundació Biodiversitat.

  Anar al blog

 • Custòdia agrària a l'Empordà

  Matinal de recol·lecció de llavors als prats de dall

  El diumenge 3 de juny realitzarem una matinal per recol·lectar llavors de prats de dall de l’Albera per mantenir-les en un banc de llavors. L’objectiu és conservar les varietats locals d’interès agrari dels prats de dall.  Cal portar: pantalons llargs, calçat còmode, barret, aigua i esmorzar.Hora i lloc de trobada: a les 10h a les escoles velles de Cantallops. Aportació i inscripcions: activitat gratuïta, però cal inscripció prèvia al telèfon 972 670 531 o iaeden@iaeden.

  Anar al blog