Esfera

  • Cuina i Salut

    Taller d'arrossos a Milar Paloma Turu

    Arròs de xipironsIngredients400 g d’arròs6 dents d’allJulivert1l aigua o brou 2 llaunes de calamar en tintaOli i salElaboració1.     Tallem l’all a brunoise i el passem per la paella que no es cremi.2.     Afegim l’arròs, una mica de sal i el rossegem.3.     Ajuntem les dues llaunes i remenem bé.4.     Afegim l’aigua i ho deixem 18 minuts justos.5.     Quan faltin 5 minuts incorporem el julivert tallat ben petit.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Taller de cuina depurativa a Milar Paloma Turu

    Sucs:Suc verd2 pomes verdes½ cogombre2 branques d’api5 branquetes de julivert1 grapat d’espinacs1 trosset Gingebre (mida d’una ungla)Suc energètic1 cogombre1 branca d’api1 tros d’arrel de gingebre5 fulles de menta2 tiges de fonollSuc antioxidant2 pomes2 arrels de remolatxa1 trosset d’arrel de gingebre2 ravesPlats:Amanida d’endívies, anacards i orellanesIngredientsEndíviesAnacardsOrellanesPastanagaElaboració1.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Taller de cuina vegetariana - vegana

    AperitiusXarrupet de moniato amb llet de coco i pipesIngredients:100g de ceba150 g de moniato200 ml de llet de cocoOpcional: llet d’arròs o aiguaElaboració1.      Tallem la ceba a juliana, salem i potxem.2.      Afegim els moniatos pelats i tallats a daus i una mica d’aigua. 3.      Ho deixem bullir de 20 a 25 minuts.4.      Ho triturem i després afegim la llet de coco. 5.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Receptes de cuina de Nadal 2015

    AperitiusAperitiu d’anxova amb oli de caviarIngredients:1 llauna d’anxovesOli de caviarGerdsCullereta de guacamole amb mango i magranaIngredientsPel guacamole:1 alvocat½ llima en suc1 mango1 magranaOli, sal i pebre blancElaboració1.      Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.2.      Posem el guacamole en una cullereta i decorem amb la magrana.3.      Es pot adornar també amb una mica de germinats.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Receptes de cuina de Nadal 2014

    Còctel de benvingudaIngredients1 ampolla de cava1 pot de flor d’hibiscus amb almívarElaboració1.    Col·loquem la flor d’hibiscus en una copa i omplim de cava gelat.AperitiusTulipes amb paté d’albergíniaIngredients:1 bossa de tulipes1 albergínia1-2 dents d’allOli, sal i pebrePebre vermell en polsElaboració1.     Posem a escalivar l’albergínia i l’all al microones.2.     Traiem amb una cullereta la polpa de l’albergínia i la pell de l’all.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Sortida matinal per Sant Llorenç

    Després dels excessos i els copiosos àpats de les festes de Nadal ens calia tornar a posar una mica d'ordre al nostre cos, així que, a més de proposar-nos dur a terme una dieta depurativa, les receptes de la qual teniu en aquest blog, el passat dimarts vam organitzar una excursió pels voltants del parc natural de Sant Llorenç.Més de quatre hores de caminada en un dia força solejat. Vam passar per La Concreta, La Mata, coll d’Eres, canal del Llor, pont del Marquet de la Roca, forn de Pega, Coll Gavatx, canal Senglar, el Paller, carena del Pagès, font de la Llicona i coll d’estenalles.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    La finca de La Tavella ja és propietat de Viver de Bell-lloc!

    El dia d’ahir figurarà en la història del Viver, entitat promotora de La Tavella: 23 de desembre de 2013, Fundació Viver adquireix la finca de La Tavella. Ens hem de remuntar a finals de l’any 2006, quan vam arribar a un acord amb l’INCASOL, gràcies als bons oficis d’en Pere Clos i en Jaume Pou, [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Receptes de Cuina de Nadal. 2013

    Carpatxo de salmó amb caviarIngredients1 Salmó congelat de La Sirena1 llima1 arrel de gingebre petitaOli, sal i pebre1 llauna de succedani de caviarOu filatElaboracióTallem el salmó a la mandolina i el col·loquem en un plat.Marinem amb una mica de llima, oli, sal, pebre i gingebre ratllatAfegim el caviar pel damuntDecorem amb l’ou filat. Xarrupet d’espàrrecs verds i blancsIngredients1 llauna d’espàrrecs blancs1 manat d’espàrrecs verds1 ceba1 ampolla de crema de lletCaldo de verdures o aiguaVirutes de cecinaCibuletElaboracióMarquem la cecina a la paella i reservem.

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Servei de comandes durant aquestes festes

    Us informem que els dies 24, 27, 31/12 i 07/01 La Tavella no servirà cistelles. Les comandes que que feu aquests dies les rebreu a partir del dia 2 de gener. Si detecteu cap problema seleccionant el dia de lliurament en el calendari web si us plau afegiu els vostres comentaris i sol·licituds en el [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Una manera fàcil de saber com menjar de manera saludable

    Avui dia estem bombardejats d’informació sobre el que hem de menjar i molta de la informació que ens arriba no té cap base científica. Ens arriben missatges per tots costats i moltes vegades contradictoris: els làctics són saludables, no mengis làctics mai més, la fruita no es pot menjar per a postres, el pa engreixa, [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Aquest Nadal regala Quilos de Salut!

    La Tavella posa en marxa aquest Nadal la campanya “Regala Quilos de Salut”, el regal més solidari i saludable d’aquestes festes, a favor dels programes de suport a l’alimentació de la Creu Roja. El regal està format per una cistella de fruita i verdura de 6-7kg, ½ dotzena d’ous de gallines felices i un pa [...]

    Anar al blog

  • Cuina i Salut

    Bròcoli (propietats)

    Característiques del bròcoli El bròcoli, i tota la família de les crucíferes, contenen substàncies amb un efecte anticancerigen reconegut. Vitamines C, àcid fòlic, vitamina E, potassi, vitamina A, ferro, fòsfor, magnesi, vitamina B6, B2, B3, calci… Conté compostos asufrats, que ajuden a eliminar els elements tòxics com els metalls pesats, i antioxidants, com el Betacarotè, [...]

    Anar al blog