Esfera

 • Saviae

  Construcció d'uns bancals amb reg gota a gota i encoxinats

  Fa cosa d'unes setmanes vam tenir l'oportunitat de començar a cultivar un hort a terra i la vam aprofitar. Com que només podem cuidar-nos d'aquest hort els caps de setmana hem hagut de planificar-ho molt be per poder reduir el manteniment al màxim. A continuació us expliquem com ho hem fet.Vam fer l'hort amb els següents objectius:Reduir el temps que dediquem a regar les plantes però mantenir les plantes ben regades.

  Anar al blog

 • Saviae

  Segona quedada Huerteros

  Hem organitzat la segona quedada de huerteros a Barcelona, amb els nostres amics Del Balcón Verde. Vols compartir les teves experiències? Intercanviar planter i llavors?

  Anar al blog

 • Saviae

  Fira de la llavor tradicional - que vam veure

  Vam estar a la fira de llavor tradicional de Roda de Ter. Estava local·litzada al costat d'uns horts municipals i vam poder veure com estaven organitzats i que tenien plantat. La fira constava d'una desena de parades que oferien els seus productes, planter, llavors, mel, formatges, etc., una zona d'intercanvi de llavors i una zona de tallers.El que ens va cridar més l'atenció van ser les parades de venda de llavors tradicionals i el taller de com obtenir i conservar llavors.

  Anar al blog

 • Saviae

  Fira de la llavor tradicional

  El diumenge 7 d'abril, a Roda de Ter, es celebra la primera fira de la llavor tradicional. Ens sembla molt interessant la recuperació de varietats tradicionals. Nosaltres hi anirem per trobar llavors i plantar-les al nostre hort per provar sabors diferents.Aquesta fira té com a objectiu recuperar, difondre i revaloritzar les llavors locals o tradicionals i fomentar la cooperació per produir aliments ecològics i de proximitat.

  Anar al blog

 • Saviae

  Molts pebrots verds petits

  L' estiu passat vam decidir deixar la pebrotera per veure si sobrevivia a l'hivern i seguia produint aquest estiu, i ens hem emportat una bona sorpresa al veure que ha resultat mes productiu durant l'hivern que a l'estiu.Degut a la superproducció no han crescut gaire el fruits però, hem intentat anar collint-los per que la planta no es saturés.Creiem que la planta ha produït més en hivern que en estiu ja que ha tingut més aigua i menys calor, a la terrassa toca molt el sol a l'estiu.

  Anar al blog

 • Saviae

  Inici de collita de pèsols 2013

  Avui hem començat a collir pèsols, hem collit unes 29 tavelles que han pesat 200grs.Aquest cop només hem fet tres plantes ja que els calçots ens han ocupat molt espai. Les vam plantar a principis de desembre i, tot i el fred que ha fet aquest hivern, han acabat creixent i ara estan carregades de tavelles i algunes flors. Les pluges de les últimes setmanes ens han anat molt bé ja que no les hem hagut de regar gaire.

  Anar al blog

 • Saviae

  Reciclatge d'hortalisses grillades

  Aquesta setmana hem trobat a dins del rebost una ceba que s'estava grillant. Abans de tenir hort l'hauríem llençat però ara el que fem es plantar-la, així d'aquí a uns dies tindrem un calçot o un ceballot.Plantar hortalisses que se'ns grillen es una cosa que fem sovint amb alls, cebes i a vegades amb patates. El principal motiu es evitar llençar menjar que sempre fa mala consciencia.

  Anar al blog

 • Saviae

  Ja hem collit els calçots

  La vegada passada vam plantar dues cebes i vam collir tres calçots, molt grossos però només tres, en canvi aquest cop hem plantat quatre cebes i hem collit una trentena de calçots.Avui hem fet la calçotada reunint els nostres calçots amb els de l'hort de la mare del Jordi. N'hem menjat fins a quedar tips i no hem notat cap diferència entre uns i altres.Per les característiques del nostre hort són un molt bon cultiu, sempre ens dona bons resultats i aquest any no se'ns ha fet malbé cap de les cebes.

  Anar al blog

 • Saviae

  Dynamis al CONAMA dins la jornada sobre noves Tecnologies aplicades al desenvolupament rural

  Participarem el dia 26 de novembre al Congrès Nacional de MediAmbient (CONAMA)a Madrid, convidats

  Anar al blog

 • Saviae

  Segon any amb calçots

  L'any passat vam fer calçots i ens van anar molt be. Per tant, seguint amb la idea de prioritzar el cultiu del que ens funcioni millor, aquest any hi hem tornat.El 6 d'octubre vam plantar 4 cebes de calçots. Es diu que es aconsellable escapçar-les (horturba), però nosaltres no ho hem fet i han crescut igualment. El que si hem fet es fer un solc i plantar-les enterrant només la base.Al cap de 10 dies ja començaven a brotar i vam començar a calçar-les.

  Anar al blog

 • Saviae

  Dynamis ha sido seleccionada en noviembre de 2012 como Experiencia Ejemplar de la Fundación Félix Rodríguez de la Fuente

  Destacan nuestra contribución a la creación de herramientas tecnológicas al servicio del medio ambiente!

  Anar al blog

 • Saviae

  Dynamis a l'Àgora del Marketplace de Tandem

  El passat dia 16 de Novembre

  Anar al blog